2011. június 23., csütörtök

Lilahagyma lekvár

Hozzávalók:

  • 1/2 kg lila hagyma
  • 2 ek. méz ( vagy aki még nem tudott lemondani a cukorról, annak 1 ek. méz és 1 ek. barna nádcukor)
  • csipet só, szegfűszeg, fahéj, gyömbér ( a fűszerekből én csak 1 csipetnyit tettem bele, de ez természetesen ízlés dolga)
  • 2 ek. balzsamecet

Elkészítés:

  1. A lila hagymákat meg kell pucolni, és vékony csíkokra felszeletelni.
  2. A mézzel, a sóval és a fűszerekkel 2 órára állni kell hagyni. E közben ereszt egy kis levet.
  3. Kis lángon fedő nélkül kb. 5 percig kell főzni. Ekkor jöhet a balzsamecet, ezzel csak rotyog egyet és már kész is.
  4. Forrón befőttesüvegbe kell tölteni, és mehet 2-3 napra a meleg paplan alá pihenni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése